Σπανιες φωτογραφιεςΣυνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
ΣΙΝΕΜΑ/ΘΕΑΤΡΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΑΣΚΑΦΗ 1 | Εκτύπωση |  E-mail

anaskafi2Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και οι Φίλοι της  πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης. 

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ε.Π.Ω.Φ. - «ΤΟ ΜΑΥΡΟΚΟΡ’Τ’Σ» | Εκτύπωση |  E-mail

mavrokorts0Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο της Σχολής ΟΑΕΔ - Ωραιόκαστρο, η θεατρική ομάδα της Ε.Π.Ω.Φ. παρουσίασε την ηθογραφική κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη «Το Μαυροκόρ'τ'ς».

Το ποντιακό θεατρικό έργο «Το Μαυροκόρ'τ'ς» είναι το δεύτερο στη σειρά ηθογραφικό έργο μετά τον «Ξενιτέα» που έγραψε το 1946 ο εξαίρετος θεατρικός συγγραφέας Φίλων Κτενίδης μέσα στην ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Θεατρική ομάδα Ένωσης Ποντίων | Εκτύπωση |  E-mail

   Για τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παρθενική παράστασή μας με το έργο: «Το νερόν εσέβεν σ' αυλάκ'» για την οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας έχουμε ήδη αναφερθεί. Η επιτυχία αυτή μας έδωσε φτερά να πετάξουμε σε άλλους δήμους και χωριά της Ελλάδος. Δώσαμε παραστάσεις στις Μουριές Κιλκίς, Τριανταφυλλιά Σερρών, Νέα Τραπεζούντα Κατερίνης, Μεσόβουνο Κοζάνης, Παναγία Σουμελά, Μεσιανό Γιαννιτσών, Σιταγρούς Δράμας, Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης, Αριδαία, Φράγμα Θέρμης. Οι παραστάσεις όλες είχαν μεγάλη επιτυχία. Βλέποντας λοιπόν πως η ομάδα μας είχε δυνατότητες αποφασίσαμε να ανεβάσουμε και δεύτερο έργο.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Ο τελευταίον ο χορόν | Εκτύπωση |  E-mail

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας,ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίωντου BIELEFELD Γερμανίας μετέβη στην πόλη αυτήκαι παρουσίασε το θεατρικό έργο «Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ Ο ΧΟΡΟΝ».

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Το νερόν εσέβεν σ' αυλάκ | Εκτύπωση |  E-mail

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας -μετά την αποσπασματική παράσταση του έργου του Κώστα Διαμαντίδη, «Το Ροδάφνον»- παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο. Πρόκειται για την ποντιακή κωμωδία των Μιχάλη Κυνηγόπουλου - Ηρακλή Κοκοζίδη, «Το νερόν εσέβεν σ' αυλάκ΄». avlak
Οι ηθοποιοί είναι όλοι τους ερασιτέχνες -δηλαδή εραστές της τέχνης- συμπολίτες μας και μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Δούλεψαν άοκνα, με πολύ μεράκι και χαρά για περισσότερο από οκτώ μήνες.
Η διδασκαλία του θεατρικού έργου και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Γεωργιάδη ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου από το 1981. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι ποντιακά θεατρικά σχήματα, σε έργο του Κ.Θ.Β.Ε. το 2000 με τίτλο «Πογαλεμένα Ψήα» καθώς και το 2005 στην κινηματογραφική ταινία Γαλλοτουρκικής παραγωγής, που είναι βασισμένη στο βιβλίο «Ταμάμα» του Γεωργίου Ανδρεάδη με τίτλο, «Περιμένοντας τα σύννεφα».

 

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

 
Αξιολόγηση χρήστη: / 1

Ανακοινωσεις

ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017- 2018

Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων της. Σας περιμένουμε όλους, παλαιά και νέα μέλη να γνωριστούμε και να χορέψουμε παρέα. Η έναρξη των τμημάτων ορίζεται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.
Ενδεικτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΔΕΥΤΕΡΑ α) Παιδικό τμήμα αρχαρίων 19:00 - 20:00
β) Παιδικό τμήμα προχωρημένων 20:00 - 21:00
γ) Τμήμα ενηλίκων αρχαρίων 21:00 - 22:00
ΤΕΤΑΡΤΗ α) Παιδικό τμήμα αρχαρίων 19:00 - 20:00
β)Παιδικό τμήμα προχωρημένων 20:00 - 21:00
γ) Τμήμα ενηλίκων παραστάσεων 21:00 - 22:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΠΕΜΠΤΗ α) Τμήμα ενηλίκων αρχαρίων 19:00 - 20:30
β) Τμήμα ενηλίκων προχωρημένων 20:30 - 22:00

ΧΟΡΩΔΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ α) Ρεπερτόριο νεοελληνικού τραγουδιού 18:00 - 19:00
β) Ρεπερτόριο ποντιακού τραγουδιού 19:00 - 20:00

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ Οι μέρες και ώρες διαμορφώνονται μετά από συνεννόηση των ενδιαφερομένων με το δάσκαλο.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι λειτουργεί λέσχη ανάγνωσης και τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου
.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του συλλόγου από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες 19:00 - 22:00. Σας περιμένουμε και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων σας εύχονται καλό καλοκαίρι και επιστροφή το Σεπτέμβριο με περισσότερη διάθεση.

Χρόνια πολλά

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων  σας εύχονται χρόνια πολλά , καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Η αποψη σας

Συνδεδεμενοι