Σπανιες φωτογραφιεςΣυνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Λογοτεχνια
Παρουσίαση βιβλίου Το Χρέος | Εκτύπωση |  E-mail

Το βιβλίο της Γιώτας Τσαρμποπούλου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο Δημοτικό κτίριο Ωραιοκάστρου «Ιωάννης Καποδίστριας» (ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου), παρουσία του βιβλιόφιλου κοινού του συλλόγου και της πόλης.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Παρουσίαση Βιβλίου Π. Τσακαλίδη | Εκτύπωση |  E-mail

Τη Κυριακή 8.2.2015 πραγματοποιήθηκε στο  ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  Πανοράματος η παρουσίαση του βιβλίου ‘' Κ' ΕΠΟΡΩ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑΝ΄΄ - Νίκος Πατουλίδης -70 χρόνια (24 Τραούδια) του Παύλου Ι. Τσακαλίδη.
Ο Νίκος Γ. Πατουλίδης (1944 - 2010) ήταν ποιητής και πολιτικός της Αμπχαζίας, ελληνικής καταγωγής. Τα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύθηκαν το 1962. Ο Νίκος έγραφε στη ρωσική γλώσσα και στην ποντιακή διάλεκτο. Το 1977 έγινε μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της Αμπχαζίας. Κατά τα έτη 1996 έως το 2002 διετέλεσε μέλος του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας, ενώ από το 2002 έως το 2004 διατέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας. Μετά από μακροχρόνια, βαριά αρρώστια ο Νίκος Παπουλίδης πέθανε στις 2 Νοεμβρίου του 2010. Τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του ήταν τυφλός, όπως ο μέγιστος Όμηρος. Η βιβλιογραφία του αποτελείται από εννέα (9) ποιητικές συλλογές.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Ποντιακά παραμύθια | Εκτύπωση |  E-mail

Eρθεν είνας κορώνα και είπεν ΚΡΑ - ΚΡΑ - ΚΡΑ, όποιος κι καλατσεύ θα τρώει κατζία γαβουρεμένα κι όποιος καλατσεύ θα τρώει τσινέαν με σκόρδον το (1) 
Κάπως έτσι ήταν η έναρξη του παραμυθιού στα ποντιακά νυχτέρια, που κατά κάποιο τρόπο ήταν μια καθιερωμένη ψυχαγωγική, κοινωνική εκδήλωση, μία μορφή επικοινωνίας μεταξύ συγγενών, γειτόνων, φίλων τις βραδινές ώρες, τότε δηλαδή που οι καθημερινές εργασίες - ασχολίες σταματούσαν για να συνεχιστούν την επόμενη. Τότε μαζεμένοι όλοι σε κάποιο σπίτι, θέλοντας να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να περάσουν την ώρα τους ευχάριστα αναζητούσαν ανέκδοτα, παροιμίες αινίγματα και κυρίως παραμύθια. Και τότε στρέφανε όλοι το πρόσωπο τους προς τον κατάλληλο της παρέας, τον παραμυθά.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Αναπολώντας ...στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο | Εκτύπωση |  E-mail

Καθώς ο χρόνος τυλίγει τα πλοκάμια του πάνω μου και με αλλοιώνει μέσα στη φθορά του, ο νους μου απλώνεται στου καιρού τον βαθύ ορίζοντα και θυμάται ... Και έχει-είναι αλήθεια-τόσες στιγμές, τόσα πρόσωπα να θυμηθεί.
Ανηφορίζοντας σταθερά τα σκαλοπάτια της όμορφης ζωής, καβαλάρης στο ρωμαλέο της σκέψης μου τ' άλογο, καλπάζω πίσω στο χρόνο, που αφουγκράζεται σιωπηλός τις έγνοιες του κόσμου κι αναπολώ νοσταλγικά εκείνα που δεν έσβησαν ποτέ μέσα μου κι ούτε θα σβήσουν.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Ονείρων Ανταύγες | Εκτύπωση |  E-mail

    Νέα ποιητική σιλλογή του Νεόφυτου Ιοδανίδη.
Ο ποιητής αιωρείται ανάμεσα στ' όνειρα και την πραγματικότητα σε μοναξιά και σε προσμονή. Έχει μέσα του κρυμμένη μια θάλασσα συναισθημάτων που ποτέ δεν εφησυχάζει. Επικοινωνεί για να ευαισθητοποιήσει με τα μηνύματά του, να αφυπνίσει. Και παράλληλα να λυτρωθεί απ' τη συναισθηματική του φόρτιση.

 

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση χρήστη: / 1

Ανακοινωσεις

ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017- 2018

Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων της. Σας περιμένουμε όλους, παλαιά και νέα μέλη να γνωριστούμε και να χορέψουμε παρέα. Η έναρξη των τμημάτων ορίζεται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.
Ενδεικτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΔΕΥΤΕΡΑ α) Παιδικό τμήμα αρχαρίων 19:00 - 20:00
β) Παιδικό τμήμα προχωρημένων 20:00 - 21:00
γ) Τμήμα ενηλίκων αρχαρίων 21:00 - 22:00
ΤΕΤΑΡΤΗ α) Παιδικό τμήμα αρχαρίων 19:00 - 20:00
β)Παιδικό τμήμα προχωρημένων 20:00 - 21:00
γ) Τμήμα ενηλίκων παραστάσεων 21:00 - 22:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΠΕΜΠΤΗ α) Τμήμα ενηλίκων αρχαρίων 19:00 - 20:30
β) Τμήμα ενηλίκων προχωρημένων 20:30 - 22:00

ΧΟΡΩΔΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ α) Ρεπερτόριο νεοελληνικού τραγουδιού 18:00 - 19:00
β) Ρεπερτόριο ποντιακού τραγουδιού 19:00 - 20:00

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ Οι μέρες και ώρες διαμορφώνονται μετά από συνεννόηση των ενδιαφερομένων με το δάσκαλο.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι λειτουργεί λέσχη ανάγνωσης και τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου
.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του συλλόγου από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες 19:00 - 22:00. Σας περιμένουμε και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων σας εύχονται καλό καλοκαίρι και επιστροφή το Σεπτέμβριο με περισσότερη διάθεση.

Χρόνια πολλά

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων  σας εύχονται χρόνια πολλά , καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Η αποψη σας

Συνδεδεμενοι

Έχουμε 1 επισκέπτη και 1 μέλος online