Εκδήλωση για τον ”Ξενώνα Άρσις”

Τη Κυριακή 3 Μαρτίου η ΕΠΩΦ παρουσιάστηκε με το χορευτικό τμήμα παραστάσεων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, κτήριο  ‘ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’ στην εκδήλωση που διοργάνωσε η  μουσική σχολή Τομπάζη προς τιμή του ΄΄ Ξενώνα Άρσις΄΄ . Η εκδήλωση είχε τίτλο Γνωρίστε το σπίτι μας , με κεντρικό σύνθημα – είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά λίγο διαφορετικοί.

Η Άρσις είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την φροντίδα και την υποστήριξη παιδιών και νέων. Στο Ωραιόκαστρο λειτουργούν 2 ξενώνες φιλοξενίας για παιδιά και εφήβους με καταγωγή από πολλά μέρη του κόσμου. Καθημερινά προσπαθούν ν΄ αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές κουλτούρες και να τις φέρουν κοντά τη μία στην άλλη, χωρίς φυσικά να τις αλλοιώσουν.
arsis2015a

 

 

 

 

 

Η ΕΠΩΦ προσέφερε σ΄ αυτά τα παιδιά ένα όμορφο θέαμα χορών και τραγουδιών του Πόντου , δείχνοντας πως ακόμα και ‘μεις είμαστε πρόσφυγες.
Αυτή η μέρα θα μείνει αξέχαστη όχι μόνο στα παιδιά , αλλά και σε μας διότι μας έμαθαν πώς το ν’ αγκαλιάζεις και να γνωρίζεις πολιτισμούς σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Μπορεί η μέρα να ήταν αφιερωμένη σ’ εκείνους ( τα παιδιά της Άρσις) , όμως με χαρά και χαμόγελο ανταποκρίθηκαν στο δικό μας κάλεσμα και γίναμε ένας μεγάλος κύκλος που τον ΄΄οδηγούσαν΄΄ οι ποντιακοί ρυθμοί.
arsis2015b