Εκδοτικό Τμήμα ΕΠΩΦ

Η αγάπη των μελών της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων για τη λαογραφία, την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, οδήγησε στη δημιουργία του περιοδικού «Το Όραμαν». Το περιοδικό εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του1997 έως Δεκέμβριο 1998 και η δεύτερη εκδοτική περίοδος άρχισε τον Δεκέμβριο του 2004 και από τότε συνεχίζει κάθε τρεις μήνες να δίνει το πολιτιστικό παρόν με μια ποικιλία θεμάτων που περιλαμβάνουν επίσης και τις δραστηριότητες της Ένωσης εντός κι εκτός Ελλάδος. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού αποτελείται από μέλη του Συλλόγου και από ένθερμους συνεργάτες.

Επιπλέον, το Εκδοτικό Τμήμα  της ΕΠΩΦ πιστό στην εκδοτική του παράδοση έχει προχωρήσει ήδη στην έκδοση του νέου συλλεκτικού – επιτοίχιου ημερολογίου για το 2016. Φέτος η θεματολογία του ημερολογίου παρουσιάζει διάφορες περιοχές του Ωραιοκάστρου σχετικά με το πως ήταν πριν από 50 – 60 χρόνια και πως έχει εξελιχθεί μέχρι και σήμερα. Οι αναμνηστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ανάγονται από το 1948 έως το 1971. Δίνεται, λοιπόν, μια ευκαιρία στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου να δουν και να συγκρίνουν μέσα από ένα δείγμα γραφικών περιοχών, την παλαιά ιστορική φυσιογνωμία του χωριού με την σημερινή του μεταμόρφωση σε πόλη!

Η όμορφη σχεδίαση, η άψογη εκτύπωση και η πλούσια φωτογραφική ύλη, συνιστούν το «Ημερολόγιο 2016» της Ε.Π.Ω.Φ.  ένα σημαντικό δώρο για εμάς, τους φίλους μας και τις οικογένειές μας, που θα κοσμήσει όμορφα, με «χρώμα» Ωραιοκάστρου, τον τοίχο του σπιτιού ή της επιχείρησής μας!

Το νέο ‘Ημερολόγιο 2016′ της Ένωσης μπορείτε να παραλάβετε δωρεάν από τα γραφεία του Συλλόγου ή να το δείτε στην αρχική σελίδα του site.