Κρομμυδοτήγανο

ΥΛΙΚΑ : Πέντε με έξι ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα, πέντε με έξι αυγά, τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού, λίγο αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε περίπου ένα εκατοστό μήκος και τα τρίβουμε καλά με αλάτι. Μετά από μία έως δύο ώρες αφού έχουν μαραθεί τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε μέχρι να φύγουν καλά όλα τα νερά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μίγμα σε λεπτή στρώση (για να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού). Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος κουνάμε το τηγάνι για να μην καεί το μίγμα. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια ρηχού πιάτου.


   Διάρκεια ψησίματος της κάθε πλευράς τέσσερα έως πέντε λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το κρομμυδοτήγανο σε στρόγγυλη πιατέλα. Με τα παραπάνω υλικά παρασκευάζουμε δύο έως τρία κρομμυδοτήγανα σε μέτριο τηγάνι.

Ορφανίδου Τασούλα