Πασχαλινά αυγά

Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φύλλα κρεμμυδιών. Παραδοσιακή συνταγή από την Ελπίδα Μοσχοπούλου-Πουρπουτίδου.
Υλικά: 30 αυγά κόκκινα όχι άσπρα ,1 ποτήρι νερού ξύδι ,1 σακούλα μαναβικής μεσαίου μεγέθους ξερά φύλλα από κόκκινα κρεμμύδια, τα οποία μαζεύουμε από πολλές μέρες πριν ,φύλλα, κλαδάκια από διάφορα φυτά και λουλούδια ,κομματάκια τετράγωνα από καλσόν, τόσο μεγάλα όσο μπορούν να δεθούν σφιχτά τ’ αυγά.

Από νωρίς πλένουμε και σκουπίζουμε τ’ αυγά και βάζουμε επάνω στο αυγό ένα φύλλο από μαϊντανό, σέλινο, τριαντάφυλλο, τριφύλλι ή ότι άλλο κλαδάκι έχουμε διαλέξει. Έπειτα με ένα από τα κομματάκια καλσόν το δένουμε σφιχτά με το ίδιο το κομμάτι με ένα κόμπο.
Στο μεταξύ προηγουμένως έχουμε βάλει σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδόφυλλα να βράσουν σιγά – σιγά για να αφήσουν το χρώμα τους. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ξύδι και έπειτα ένα – ένα τ’ αυγά με προσοχή. Τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα περίπου ή όσο θέλουμε (στην κατσαρόλα έχουμε αφήσει τα κρεμμυδόφυλλα). Αφού βράσουν τα αυγά το χρόνο που θέλουμε, τα βγάζουμε με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε σε φύλλα εφημερίδας. Αφαιρούμε το καλσόν και τρίβουμε απαλά να φύγει το ξερό φύλλο ή λουλούδι. Έπειτα με ένα λαδωμένο πανάκι τα γυαλίζουμε 2-3 φορές για να γίνει πιο έντονο το χρώμα των αυγών.
Είναι έτοιμα να τοποθετηθούν σε καλαθάκι ή πιατέλα.
Καλή επιτυχία.
Καλό Πάσχα.