Αποστολή στη Βουλγαρία

Στην πόλη Garmen της Βουλγαρίας βρέθηκε η Ε.Π.Ω.Φ. αποδεχόμενη πρόσκληση του δήμου για συμμετοχή στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Τραγουδιού. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Απριλίου, με παρέλαση των συμμετεχόντων και ολιγόλεπτες παρουσιάσεις των χορευτικών τμημάτων.

Οι άνδρες του  τμήματος παραστάσεων ποντιακών χορών της Ε.Π.Ω.Φ. εντυπωσίασαν  το κοινό αποδίδοντας εξαιρετικά το χορό Σέρρα.
bul17.2
Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ χορευτικές ομάδες μικρών και μεγάλων από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της περιοχής τους. Ένα χορευτικό θέαμα με πολλές εναλλαγές μουσικής, παραδοσιακών φορεσιών, χρωμάτων και διαθέσεων είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν το φεστιβάλ. Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων παρουσίασε στο κοινό ένα σύντομο και όμορφο θέαμα με χορούς του Πόντου και για ακόμη μια φορά απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

bul17.1

Στα πλαίσια της αποστολής αυτής είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε χορευτικές ομάδες διαφόρων χωρών, να ανταλλάξουμε δώρα με τη δήμαρχο κυρία Minka Kapitanova, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο Garmen ή στο Ωραιόκαστρο.