Εθελοντική Αιμοδοσία

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε ως σκέψη από μια παρέα ανθρώπων, με μοναδικό κίνητρο -όσων εναπόθεσαν τις γνώσεις και τον χρόνο τους- τη διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και την πίστη ότι η προσπάθεια αυτή θα αποφέρει καρπούς.

Η Ε.Π.Ω.Φ. διοργανώνει κάθε χρόνο δύο τουλάχιστον αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κι επιπλέον διαθέτει Τράπεζα Αίματος για τα μέλη της και για τους αιμοδότες. Σκοπός της είναι η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την παροχή βοήθειας όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, αλλά και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης κι εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών του Συλλόγου.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες και η αξία της αιμοδοσίας αυτονόητη και χιλιοειπωμένη. Στο χέρι όλων μας είναι να παρακάμψουμε τις οποιεσδήποτε προφάσεις και να βρούμε τον λίγο χρόνο που απαιτείται για να κάνουμε μια προσφορά ζωής που ανταμείβεται στο μέλλον σίγουρα και ποικιλοτρόπως.

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης! Μη διστάζεις…

Μην αφήνεις κάτι τόσο σημαντικό γι’ αύριο ενώ μπορείς να το κάνεις σήμερα..οι άνθρωποι που το χρειάζονται δεν μπορούν να περιμένουν..ίσως αύριο να είσαι ένας απ’ αυτούς!