Εκδρομή στα Γιάννενα

Η Ε.Π.Ω.Φ διοργάνωσε για αυτή τη χρονιά την πρώτη της, διήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Με αφετηρία το Ωραιοκάστρου, το Σάββατο στις 11 Οκτωβρίου, αναχωρήσαμε με αρχικό προορισμό μας το σπήλαιο του περάματος, ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα δημιουργήματα της φύσης ένα ακόμα έργο τέχνης. Συνεχίσαμε φτάνοντας στη λίμνη των Ιωαννίνων και το νησάκι κυρά- Φροσύνης. Ένα τοπίο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη λίμνη με τα ορεινά τμήματα.

Έχει πανδαισία χρωμάτων, όμορφα σοκάκια και φυσικά την ιστορική του πλευρά. Επισπευτήκαμε το μουσείο του Αλή Πασσά και το μοναστήρι του Άγιου Νικολάου με τις εξαιρετικές του τοιχογραφίες. Ακλούθησε περιήγηση στο κάστρο των Ιωαννίνων, ένα από τα αρχαιότερα κάστρα χτισμένο το 500 μ.Χ. έχοντας ιστορία πολλών αιώνων με μάχες δίχως τελειωμό.

Τέλος, κλείσαμε τη βραδιά μας μ’ ένα ΄΄ μουχαμπέτ ΄΄ στην περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων μαζί με το σύλλογο ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ 1970  , ο οποίος μας υποδέχτηκε και το γλεντήσαμε μαζί μέχρι αργά. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε το κύριο Σπύρο Χαραβόπουλο, που με τη λύρα του έδωσε ρυθμό και πνοή σε όλο μας το ταξίδι. iwannina-1

Τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου ξεκινήσαμε από το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Παν. Βρέλλη. Στο μουσείο αυτό υπάρχουν κέρινα ομοιώματα τα οποία περιλαμβάνουν μορφές τοποθετημένες σε κατάλληλα σκηνικά με αποτέλεσμα ο θεατής να αποκτά τη δυνατότητα να βιώσει γεγονότα που πέρασαν. Όλα τα θέματα αφορούν την ελληνική ιστορία από τους αρχαιοελληνικούς χρόνους μέχρι τη κυρά της Ρω. Το μουσείο αυτό είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου – του Παύλου Βρέλλη. Απόφοιτος του τμήματος Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών το 1954 και όντας πια σε ηλικία 60 ετών ,το 1983 αγόρασε την βραχώδη έκταση των 17 στρεμμάτων , την οποία ο ίδιος μόνος του διαμόρφωσε εσωτερικά και εξωτερικά. Ένας άνθρωπος με μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνει , προσφέροντας ατελείωτο προσωπικό χρόνο και τις οικονομίες του, ως  συνταξιούχος γυμνασιάρχης.

Με καλή διάθεση πήραμε το δρόμο της επιστροφής αξιοποιώντας ιστορικούς σταθμούς της πορείας μας όπως την περιοχή της Δωδώνης και την ύπαρξη τοξωτών γεφυριών στα Γρεβενά.

Στη συνέχεια η διαδρομή μας είχε να κάνει με γέλια, πειράγματα και ανέκδοτα καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδίου.

Κάθε σημείο της Ελλάδας μας έχει ν αναδείξει τη δική του ομορφιά. Πάντα όμως αφήνοντας μικρές λεπτομέρειες οικειότητας για να νιώθουμε παντού σα στο σπίτι μας.
iwannina2

Κλείνοντας , θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τα μέλη του διοικητικού για τη παρουσία τους και ιδιαιτέρως το κύριο Τάκη Παυλίδη διότι ήταν ο υπεύθυνος του ταξιδιού μας. Όλα τα μέλη για τη συμμετοχή τους και την άρτια συμπεριφορά τους. Περάσαμε ωραία, διασκεδάσαμε, γλεντήσαμε, αλλά πάνω απ όλα γνωριστήκαμε και επικοινωνήσαμε!