Εκδρομή στην Ξάνθη

Μία επιτυχημένη διήμερη εκδρομή στην Ξάνθη στις 14 & 15 Μαΐου πραγματοποίησε ο σύλλογος μας. Τη διοργάνωση της ανέλαβαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παυλίδης Τάκης σε συνεργασία με τον κ. Μαυρόπουλο Παύλο αφήνοντας τους εκδρομείς με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα και διάθεση εξελίχθηκε η εκδρομή μας. Τα τραγούδια του Χατζηδάκη, του Θεοδωράκη και του Λοΐζου, καθώς και τα παραδοσιακά ποντιακά που ερμήνευσαν τα μέλη της χορωδίας, μας κρατούσαν συντροφιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα τραγούδια συνόδευε ο Αλέκος Κεβρεκίδης με το ακορντεόν του.
Επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων και ξεναγηθήκαμε στα εξαίρετα αξιοθέατα της περιοχής. Κάναμε τον απογευματινό μας περίπατο στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης με ξεναγό τον Λέκτορα του Πανεπιστημίου της Ξάνθης κ. Αϊβαλιώτη Βασίλη. Ο καθηγητής μας ανέφερε σημαντικές πληροφορίες για την διαχρονική ιστορική αξία της περιοχής.xanthi
Το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τον ποντιακό σύλλογο της Ξάνθης, ξεφαντώσαμε μέχρι πρωίας με ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς στην περιοχή της Γαλάνης.
Το πρωί της επόμενης μέρας πήραμε το τρένο με προορισμό τη Σταυρούπολη Ξάνθης απολαύσαμε μια εξαιρετική διαδρομή κοντά στη φύση και περιπλανηθήκαμε στη μαγευτική τοποθεσία των «Θρακικών Τεμπών». Ήταν πραγματικά εξαιρετική η διαδρομή που διασχίσαμε με το τρένο στις εκβολές του ποταμού Νέστου.
Στη συνέχεια καθίσαμε για φαγητό στα Κομνηνά και αργότερα ακολούθησε παραδοσιακό ποντιακό γλέντι υπό τους ήχους της λύρας του Βασίλη Ταρνανίδη.
Στο δρόμο του γυρισμού απολαύσαμε τον απογευματινό καφέ μας στην Αγία Βαρβάρα της Δράμας σε ένα πανέμορφο πάρκο με άφθονα νερά.
Στην επιστροφή όλοι ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του συλλόγου για την άψογη διοργάνωση της διήμερης εκδρομής και με τη σειρά του ο ίδιος υποσχέθηκε να προετοιμάσει σύντομα την επόμενη μας εξόρμηση.