Ζωγραφική για τον Πόντο.

Η Ε.Π.Ω.Φ. σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των δημοτικών σχολείων, πρότεινε στους μαθητές και στις μαθήτριες ν’ αποτυπώσουν σε μια κόλλα χαρτιού Α4 ότι γνώσεις είχαν γύρω απ’ τον Πόντο. Επρόκειτο για μια ακόμη δράση της Ε.Π.Ω.Φ. στα πλαίσια των εκδηλώσεων της επετείου συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Μετά μια καλλιτεχνική επιτροπή στην οποία αναθέσαμε το έργο αυτό, εξέτασε τα έργα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας και αποφάσισαν.
Αξιολογήθηκαν και τα 112 έργα ζωγραφικής, ενώ τα πρώτα τρία έχουν ως εξής:
1ο) Αντωνία Γεωργιάδου, Στ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου.
2ο) Αλεξ. Μηνάς, Δ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Γαλήνης.
3ο) Βαγγέλης Σεφερίδης, Στ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου.
Στους νικητές θα δοθούν δωροεπιταγές ποσού 30-25-20 ευρώ αντίστοιχα για το βιβλιοπωλείο Scripta της πόλης μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
1) Τις διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό που ασπάσθηκαν την πρότασή μας.
2) Την καλλιτεχνική επιτροπή για το σπουδαίο έργο αξιολόγησης που επιτέλεσαν, την οποία απαρτίζουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες της πόλης μας Μάρη Βεργουλίδου-Κική Κασίδου – Γιώργος Κοσμίδης.
3) Τους 112 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Σ’ όλους τους μαθητές και μαθήτριες που διαγωνίσθηκαν, θα διανεμηθεί τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής ενώ όλα τα έργα θα εκτεθούν δημόσια στους χώρους του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου ” Αλ. Υψηλάντης” στις 11 και 12 Μαΐου, όπου η θεατρική μας ομάδα θ’ ανεβάσει το νέο της θεατρικό έργο «Ο Φώταγας».