Η θεατρική ομάδα στη Γερμανία

Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων καλεσμένη από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης μετέβη στη Γερμανία από 2 έως 6 Οκτωβρίου 2008 για τρεις παραστάσεις στις πόλεις Νυρεμβέργη , Φραγκφούρτη και Στουτγκάρδη της θεατρικής παράστασης «Ο Τελευταίον ο χορόν» του Φίλωνα Κτενίδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη το οποίο πέρσι σε πανελλήνιο διαγωνισμό που έγινε στο Βόλο πήρε το πρώτο βραβείο.
Πρώτος σταθμός η Νυρεμβέργη καλεσμένη από τον ποντιακό σύλλογο της ομώνυμης πόλις «Εύξεινος Πόντος» , όπου αρκετά μέλη του συλλόγου ποντιακής καταγωγής παρακολούθησαν την παράσταση με κομμένη την ανάσα και έμειναν στο τέλος ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι επειδή όπως μας είπαν είχε να πάει ποντιακό θέατρο εκεί πάνω από είκοσι χρόνια.

Η θεατρική ομάδα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Τη δεύτερη ημέρα η παράσταση δόθηκε στην Φραγκφούρτη από τον εκεί ποντιακό σύλλογο με τα ίδια συναισθήματα και μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε ποντιακό γλέντι και χορός για όλο τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα. Την τρίτη ημέρα η θεατρική παράσταση δόθηκε στο Έσλιγκεν της Στουτγκάρδης από την συνεργασία των συλλόγων της Βάδης Βυδεμβέργης με ένα ακόμη καταπληκτικό κοινό που ευχαριστήθηκε την παράσταση και καταχειροκρότησε τη θεατρική ομάδα.
      Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την άριστη φιλοξενία των Ελλήνων Ποντίων στις τρεις πόλεις της Γερμανίας καθώς επίσης και την αμέριστη βοήθεια προς την θεατρική ομάδα από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης κύριο Ανέστη Οσιπίδη ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες παραμερίζοντας την προσωπική του δουλειά ανέλαβε να βοηθήσει τη θεατρική ομάδα.
      Όλα τα μέλη της αποστολής ευχαριστούν θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ιδιαιτέρως δε τον Ανέστη Οσιπίδη και όλους αυτούς που βοήθησαν ώστε να γίνουν όλα στην εντέλεια.