Λέσχη ανάγνωσης της Ε.Π.Ω.Φ.

Μία ανοιξιάτικη “ζεστή” βραδιά πέρασαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Ε.Π.Ω.Φ. το Σάββατο 1 Απριλίου. Αποχαιρετίσαμε τον Μάρτιο τιμώντας πανηγυρικά την Παγκόσμια Ημέρα της Αφήγησης (20 Μαρτίου), στο χώρο του Εντευκτηρίου μας, που “ντύθηκε” και μεταμορφώθηκε σκηνικά λόγω της ημέρας.

Έτσι, αναφερθήκαμε, αρχικά, στο ιστορικό γεγονός της άλωσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους την 29 του Μαρτίου 1430, ξεδιπλώνοντας επίσημες ιστορικές πηγές, χρονικά, θρύλους και παραδόσεις, με αφήγηση και αναγνώσματα. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η καλεσμένη μας, εκπαιδευτικός και αφηγήτρια παραμυθιών για ενήλικες κα Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού, η οποία, στη συνέχεια, μας παρέσυρε με τη δύναμη του λόγου και την εκφραστικότητά της, σε κόσμο μαγικό, με άρωμα Ανατολής, καθώς ξεδίπλωνε από τα χείλη της το λαϊκό παραμύθι “Κισμέτ” από τη μακρινή Καππαδοκία.
Την ευχαριστούμε θερμά για αυτό το ταξίδι φαντασίας και για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισε!!!Μια βραδιά-αφιέρωμα στη δύναμη της αφήγησης, γεμάτη εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες!!!Και φυσικά το τραπέζι μας γεμάτο εδέσματα, όπως πάντα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της φιλοξενίας που πάντα προσφέρει απλόχερα η Ε.Π.Ω.Φ.!
Μια βραδιά-αφιέρωμα στη δύναμη της αφήγησης, γεμάτη εκπλήξεις!!!”Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα”!!!