Κοπή βασιλόπιτας της Ε.Π.Ω.Φ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων έκοψε  την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ,η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στον πολυχώρο Rose Garden, στο Ωραιόκαστρο, με την παρουσία  μελών της Ε.Π.Ω.Φ. παλιών και νέων, φίλων, εκπροσώπων της Πολιτείας και άλλων φορέων. Ο Πρόεδρος Ηρακλής Τσακαλίδης ενημέρωσε όλους για τις προσεχείς δράσεις του συλλόγου, εξέφρασε τις ευχές αλλά και τις προσδοκίες του για το νέο έτος και προχώρησε στην καθιερωμένη κοπή και διανομή της βασιλόπιτας.
Το Δ.Σ. βράβευσε τους Τσαραμπουλίδη Χρήστο και Συμεωνίδη Γιάννη για την πολυετή και ακάματη προσφορά τους στο σύλλογο, προσφέροντάς τους ως αναμνηστικό, ένα βιβλίο ποντιακού περιεχομένου.
Το εορταστικό κλίμα συμπλήρωσε το χορωδιακό τμήμα, με κάλαντα ποντιακά αλλά και από τον Ελλαδικό χώρο καθώς επίσης η καταπληκτική παιδική χορωδία ποντιακής λύρας η οποία πρόσφατα εμφανίστηκε στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην ΕΤ3 και απέσπασε πολλά κολακευτικά σχόλια με δάσκαλο τον σπουδαίο Θοδωρή Κοτίδη. Δεν θα μπορούσαν ν’ απουσιάζουν από την εκδήλωση τα πλούσια και πεντανόστιμα εδέσματα που ανελλιπώς προσφέρουν οι κυρίες και φίλες μέλη του συλλόγου, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.
Τις ευχές όλων για Υγείαν, Ευλοϊαν και Καλοχρονίαν συνόδεψε ένα σύντομο παρακάθ’ υπό τους ήχους της λύρας του Γιάννη Τριανταφυλλίδη και του νταουλιού Αλέξη Ανδρεάδη επίσης στην λύρα και στο τραγούδι ήταν και ο Θοδωρής Κοτίδης.