Ποντιακό Ακριτικό Τραγούδι

Την Δευτέρα 14 Απριλίου 2008 έγινε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου που διοργανώθηκε από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Ποντιακό Ακριτικό Τραγούδι και εμπνευσμένη από το έργο του Σάββα Μαυρίδη με τίτλο ΄΄ Πανόραμα ποντιακών χορών και ποντιακού τραγουδιού ΄΄ περιλαμβάνοντας ένα βιβλίο , δύο DVD και τέσσερα CD που επιμελήθηκε ο ίδιος μαζί με τον Κυριάκο Μωϋσίδη εκδόσεις Μαλλιάρης- Παιδεία.

Ομιλητής ο Σάββας Μαυρίδης

Στο έργο του , που παρουσίασε στο κοινό ο Δρ. κοινωνιολογίας και καθηγητής Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης , Σάββας Μαυρίδης αναφέρθηκε εκτενώς και λεπτομερώς στο Ποντιακό Ακριτικό Τραγούδι. Στην εκδήλωση προλόγισαν η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων Μαλλιάρης- Παιδεία Κική Εμμανουηλίδου και ο πρόεδρος των Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Στέλιος Ιωαννίδης.
Ενδεικτικά τραγούδια ερμήνευσαν ο Στάθης Νικολαΐδης με την κόρη του Πέλα Νικολαΐδου καθώς στη λύρα ήταν ο Φάνης Κουρουκλίδης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων και με τη σέρα που χόρεψε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου με τη συνοδεία της λύρας του Γιάννη Τριανταφυλλίδη.