Πρώτο βραβείο

Η Θεατρική Oμάδα του Συλλόγου μας κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ θέση στο 2ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου.
Ήταν η επιβράβευση των κόπων και του μόχθου των μελών της θεατρικής ομάδας η οποία εδώ και τρία χρόνια – με την πετυχημένη καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Γιάννη Γεωργιάδη – δίνει το στίγμα της τόσο στην τοπική μας κοινωνία όσο και έξω από τα στενά όρια της πόλης μας.

Η επιτυχία της θεατρικής μας ομάδας παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αφού κατάφερε να υποσκελίσει άλλες θεατρικές ομάδες που έχουν καταγραμμένες στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών και την τρίτη ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας.
Το 2ο Περιφερειακό Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας στο Βόλο. Πήραν μέρος με τις θεατρικές τους ομάδες οι εξής Σύλλογοι:

Από την απονομή του πρώτου βραβείου

1) Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής, με το έργο του Μιχ. Κυνηγόπουλου «Το νερόν εσέβεν σ’ αυλάκ» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Σαρβανίδη.
2) Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών Θεσσαλονίκης, με την επιθεώρηση (σε κείμενα Έρρικας Νικολαϊδου, Χάρη Ιωαννίδη, Κώστα Κυριακίδη) «Μασχαρευτά και τσακευτά» σε σκηνοθεσία Έρρικας Νικολαϊδου.
3) Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, με το έργο του Φιλ. Κτενίδη «O τελευταίον ο χορόν» σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη.
4) Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας με το έργο-διασκευή του Πολ. Χάϊτα «Θεού πλάσμαν εν κι ο φτωχόν» σε σκηνοθεσία Κώστα Διαμαντίδη.
5) Σύλλογος Ποντίων Αργοναύται Κομνηνοί Καλλιθέας Αττικής, με το έργο του Χαραλ. Λεμονοπούλου «O Γιωρ Αγάς» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.
Την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελούσαν οι: Α) Σπύρος Μαβίδης / Ηθοποιός – Σκηνοθέτης, Καλλιτεχν. Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Β) Γιώτης Βασιλειάδης / Ηθοποιός – Σκηνοθέτης, Πρόεδρος Θεατροδρομίου Κοζάνης.
Γ) Κων/να Ηλιάδου / Πρόεδρος Ένωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγχαίρει όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας και τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Γεωργιάδη που μας έκαναν περήφανους με την επιτυχία τους και καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα που ανιδιοτελώς δίνει όλη η θεατρική ομάδα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ωφέλιμοι και αποδοτικοί στην κοινωνία μας. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα…

Επιμέλεια: Ηρακλής Τσακαλίδης