ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

30/3/2019 Δενδροφύτευση στο «πάρκο 19ης Μαΐου» περιοχή βουναλάκι.
Στα πλαίσια των δράσεων της Ε.Π.Ω.Φ. για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον ξεριζωμό των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες και από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με 353.000 αθώα θύματα των ορδών των Νεότουρκων, προβαίνουμε σε συμβολική δενδροφύτευση 14 δένδρων. Σε κάθε δένδρο θα δοθεί η ονομασία μιας πόλης του Πόντου με μαρμάρινη επιγραφή μπροστά απ’ τη βάση κάθε δένδρου.
31/3/2019 Εμφάνιση των μικρών λυράρηδων στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Οι μικροί λυράρηδες του συλλόγου, σε διδασκαλία Θόδωρου Κοτίδη, θα εμφανισθούν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε εκδήλωση που διοργανώνει το ίδιο.
7/4/2019 «ανθεί και φέρει κι άλλο»
Με πρωτοβουλία της Ε.Π.Ω.Φ. και σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και την Ένωση Ποντίων Πανοράματος, πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια απ’ τον ξεριζωμό και τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» στη Δ.Ε.Θ. την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 6 μ.μ. και περιλαμβάνει:
α) Παρουσίαση βιβλίου «Μάρτυρες … 100 χρόνια μετά» του Ν. Ασλανίδη.
β) Εμφάνιση των μικρών λυράρηδων της Ε.Π.Ω.Φ. σε διδασκαλία Θ. Κοτίδη.
γ) Μοιρολόι από την Αγγελική Παμπουκίδου.
δ) Προβολή ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» του Ν. Ασλανίδη.
ε) Απόδοση πυρρίχιου χορού.
Θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων από το αρχείο της κ. Άννα Θεοφυλάκτου.
Συντονισμός Φένια Κλιάτση δημοσιογράφος.
Γενική Επιμέλεια Χρύσα Κυριακού δημοσιογράφος.
10/4/2019 «μουχαμπέτ»
Η Ε.Π.Ω.Φ. διοργανώνει «μουχαμπέτ» στις εγκαταστάσεις του συλλόγου με είσοδο επτά ευρώ που περιλαμβάνει φαγητό και ποτό με συμμετοχή των καλλιτεχνών: Γιάννη Τριανταφυλλίδη λύρα-τραγούδι, Αλέξη Ανδρεάδη νταούλι, Μιχάλη Σιώπη κλαρίνο, Θοδωρή Κοτίδη λύρα-τραγούδι, Γαβρήλο Σιδηρόπουλο τραγούδι.
14/4/2019 Γενική Συνέλευση
Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου συγκαλείται Γενική Συνέλευση για διοικητικό απολογισμό. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται την 21/4/2019.
1/5/2019 Θεατρική ομάδα στην Αθήνα.
Η θεατρική μας ομάδα ανεβάζει την παράσταση «Ο Φώταγας» στο δήμο Ελληνικού Αθήνας /Σούρμενα, προσκεκλημένη από τον εκεί ποντιακό σύλλογο.
4/5/2019 1η Συνάντηση παιδικών χορευτικών από τον σύλλογο Μακεδνός
Η παιδική χορευτική μας ομάδα συμμετέχει σ’ αυτήν την εκδήλωση.
5/5/2019 Θεατρική ομάδα στη Ν. Τραπεζούντα Πιερίας
Συμμετοχή της θεατρικής ομάδας μας εκεί.
11/5/2019 Θεατρική ομάδα στο κοινό του Ωραιοκάστρου.
Στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου για τα εκατό χρόνια από τον ξεριζωμό των Ποντίων η θεατρική μας ομάδα παρουσιάζει στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» την θεατρική παράσταση «Ο Φώταγας».
12/5/2019 Εκδηλώσεις δήμου Ωραιοκάστρου και Ε.Π.Ω.Φ. για τη Γενοκτονία.
Το πρωί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με διανομή κολύβων. Στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και στο τέλος απόδοση του πυρρίχιου χορού.
19/5/2019 Εκδήλωση για τη Γενοκτονία στη Θεσσαλονίκη.
Συμμετοχή της Ε.Π.Ω.Φ. στην κεντρική εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.