Ο τελευταίον ο χορόν

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας,ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίωντου BIELEFELD Γερμανίας μετέβη στην πόλη αυτήκαι παρουσίασε το θεατρικό έργο «Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ Ο ΧΟΡΟΝ».

Ήταν ίσως η πιο πετυχημένη παράσταση που έδωσε η θεατρική μας ομάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι θεατές όρθιοι στο τέλος της παράστασης να αποθεώνουν όλους τους συντελεστές. Ο πιο σχετικός με το αντικείμενο, όπως ο σκηνοθέτης Λευτέρης Τελίδης που ζει και εργάζεται εκεί, εκφράστηκε με τα πιο κολακευτικά λόγια για την παράσταση.
Ήταν μια κουραστική αποστολή κυρίως λόγω του πιεσμένου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, δεδομένου ότι ταξιδέψαμε το απόγευμα της 10ης Νοέμβρη, ανεβάσαμε την παράσταση στις 11 και επιστρέψαμε το απόγευμα της 12ης του μήνα. Τα συναισθήματα όμως που νοιώσαμε όλοι μας δεν περιγράφονται με λόγια.
Η φιλοξενία που μας επιφυλάχθηκε, το λιγότερο ως συγκλονιστική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παύλος Τζητιρίδης, ώστε να μη λείψει τίποτε από κανέναν μας αλλά και στην ανιδιοτελή προσφορά της συζύγου του Ευγενίας, η οποία καίτοι εγκυμονεί το τέταρτο παιδί τους, συμπεριφερόταν με τη ζωντάνια μιας έφηβης, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη της. Τί να πρωτοσκεφτούμε; Τα υπέροχα πρωϊνά που μας ετοίμαζε -που όμοιά τους δεν συναντάς στα καλύτερα ξενοδοχεία, τα πλούσια μεσημεριανά τραπέζια με την αξεπέραστη νοστιμιά τους, τα πεντακάθαρα κρεββάτια όπου αναπαύσαμε για λίγες ώρες την ταλαιπωρία μας, τη ζεστασιά με την οποία μας συμπεριφέρθηκαν;
germania-2Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι η ελληνική φιλοξενία είναι αξεπέραστη. Εμείς δε προσθέσαμε στον κατάλογο των φίλων μας ένα ακόμη προορισμό. Το BIELEFELD και τους απόδημους αδελφούς μας που ζουν και δημιουργούν εκεί. Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας για όσα έκαναν για μας και κυρίως γιατί μας έκαναν να νομίζουμε ότι κάναμε κάτι γι’ αυτούς.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια Ηρακλής Τσακαλίδης