Προφεστιβάλ Καρναβαλιού Ξάνθης

Το Σάββατο στις 7 Φεβρουαρίου είχαμε τη τιμή και τη χαρά να βρεθούμε στις εκδηλώσεις για την έναρξη του καρναβαλιού στην όμορφη πόλη της Ξάνθης. Δεχτήκαμε με ενθουσιασμό τη πρόσκληση από το δήμαρχο της Ξάνθης, κύριο Δημαρχόπουλο Μπάμπη. Ο ίδιος μαζί με το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης , μας υποδέχτηκαν σ΄ αυτό το ξεχωριστό ξεκίνημα, διότι η παράδοση μας με αντιπροσώπους από διάφορα μέρη της χώρας έδωσε το ΄΄ σύνθημα ΄΄ για το ξεκίνημα του ξεφαντώματος για την φετινή χρονιά. Μαζί με το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης, τα μέλη της Ε.Π.Ω.Φ. ντυμένοι παραδοσιακά  ξεκινήσαμε από το σημείο που ορίζεται ως αφετηρία για όλους τους Συλλόγους χορεύοντας και τραγουδώντας  στο πιο κεντρικό δρόμο της Πόλης. Ο κάθε σύλλογος με τη δική του μουσική πινελιά και τις αντίστοιχες χορευτικές εικόνες να συνοδεύουν αρμονικά , κινούνταν προς τη πλατεία , ώσπου όλος ο κόσμος ν΄ αποτελέσει μια ομάδα. Μια ομάδα χαράς και ανεμελιάς με σκοπό την ευχαρίστηση όλων όσων παρευρέθησαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Μόλις συγκεντρώθηκαν όλοι στο σημείο , ο Δήμαρχος της πόλης κήρυξε την έναρξη και οι ρυθμοί των παραδοσιακών μουσικών πλημμύρισαν τη πλατεία.

Ύστερα ,ακολούθησε γλέντι σε παραδοσιακή ταβέρνα της παλιάς πόλης της Ξάνθης, όπου όλα τα μέλη της Ε.Π.Ω.Φ. , χόρεψαν τόσο σε ρυθμούς παραδοσιακούς όσο φυσικά και στους ρυθμούς που ορίζει η περίοδος του καρναβαλιού.

Τέλος , δε θα μπορούσε να λείπει απ΄ αυτήν την όμορφη μέρα και η βόλτα στα μαγαζιά της περιοχής, τα οποία φημίζονται για κάποια από τα προϊόντα τους όπως τα παστέλια, οι ξηροί καρποί και το σουτζούκ λουκούμ διαφόρων ειδών.

Ευχαριστούμε πολύ το κύριο Δημαρχόπουλο Μπάμπη καθώς και το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης για την πρόσκληση, την όμορφη και ένθερμη υποδοχή τους αλλά και για την εξαιρετική φιλοξενία.