«Το Μοιρολόι της Παναγιάς»

Με μια εξαιρετική συναυλία στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου το μουσικοποιητικό προσκύνημα με τίτλο «Το Μοιρολόι της Παναγιάς», στο οποίο συμμετείχε η μεικτή χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Μια ιδιαίτερη συναυλία, στην οποία ακούστηκαν θρησκευτικά χορωδιακά έργα από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας, βυζαντινοί ύμνοι, καθώς και ποιήματα θρησκευτικού περιεχομένου.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τριών χορωδιών, τη Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ, τη Μεικτή Χορωδία της ΕΠΩΦ, με διευθύντρια την κ. Δήμητρα Ζησέκα και τη Μεικτή Χορωδία Νέας Μαδύτου με διευθύντρια την κ. Νίκη Καραγκιόζη. Την επεξεργασία των έργων έκανε η Δήμητρα Ζησέκα και τα ποιήματα επιμελήθηκε η Νίκη Καραγκιόζη. Η άριστη απόδοσή τους από την πλευρά των χορωδιών προκάλεσε αισθήματα συγκίνησης και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
al1

 

 

 

 

 

 

Ο κύκλος των συναυλιών ξεκίνησε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, συνεχίστηκε στο θέατρο του κοινοτικού διαμερίσματος Νέας Μαδύτου για να κλείσει στο θέατρο Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη, υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Δήμητρας Ζησέκα και με τη συμμετοχή συνόλου του Μουσικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδύτου και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.