10ο Φεστιβάλ Π.Ο.Ε

10Ο  Πανελλήνιο Πανποντιακό Φεστιβάλ

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου η Ε.Π.Ω.Φ. συμμετείχε με το ΣΠΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στο 10οπανελλήνιο πανποντιακό φεστιβάλ στη Λάρισα.

Με χαρά, τιμή και καμάρι οι 2500 χορευτές από τα 431 σωματεία όλης της χώρας χάρισαν ένα θέαμα μοναδικό τόσο ως προς τη παρουσία τους όσο και ως προς τα συναισθήματα που προκάλεσαν στο κοινό.

Θεατές ποντιακής καταγωγής και μη αισθάνθηκαν υπερήφανοι για την καταγωγή μας, για την παράδοση μας και για όλα τα μέλη των συλλόγων που με προσωπικό κόπο και θυσίες ΄΄κρατούν΄΄ ζωντανό ακόμα και σήμερα το πολιτισμό μας και την ιστορία του

Το λάβαρο της Ε.Π.Ω.Φ

Το λάβαρο της Ε.Π.Ω.Φ στο φεστιβάλ της Π.Ο.Ε.

 

Το φεστιβάλ ως διοργάνωση δε βρίσκει λόγο ύπαρξης μόνο στη μουσική και το χορό που για το ποντιακό ελληνισμό είναι τρόπος ζωής. Είναι κάθε χρονια μια βραδιά αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις ψυχές που έχασαν τη ζωή τους για να μπορούμε ΄΄ σήμερα ΄΄  εμείς να είμαστε ελεύθεροι. Ελεύθεροι να πιστεύουμε, να διασκεδάζουμε , ν’ αγωνιζόμαστε.

Στιγμιότυπο της εκδήλωσης

2500 χορευτές από το κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας

 

Το 10ο φεστιβάλ ήταν, επίσης , αφιερωμένο στο Δημήτριο Ψαθά , ο οποίος υπήρξε Έλληνας δημοσιογράφος, χρονογράφος, ευθυμογράφος, και θεατρικός συγγραφέας.  Καταγόταν από την Τένεδο και γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου τον Οκτώβριο του 1907. Το 1923, μετά το τέλος της μικρασιατικής εκστρατείας, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου, τελειώνοντας τις σπουδές του, αφιερώθηκε τόσο στη δημοσιογραφία – και ιδιαίτερα στην ευθυμογραφία – όσο και στο θέατρο.

Στιγμιότυπο της εκδήλωσης

Είσοδος χορευτών στο στάδιο