11ο Αντάμωμα-Νέα Μεσημβρία 2015

Με αφορμή τη φωταγώγηση της Χριστουγεννιάτικης Φάτνης στην πανέμορφα στολισμένη, πλατεία της Νέας Μεσήμβριας, σ’ ένα πανηγύρι κεφιού, στους δρόμους του Πολιτισμού, του κρασιού και του τσίπουρου βρέθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 το Ποντιακό Χορευτικό Τμήμα της ΕΠΩΦ, στο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας που διοργανώνει με επιτυχία για 11η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσήμβριας.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας , δεκάδες εθελοντές, συνοδοί και κάτοικοι του χωριού βγήκαν στους δρόμους να υποδεχτούν τις αποστολές των 25 συλλόγων από τη Βόρεια Ελλάδα και να τους προσφέρουν ένα ποτήρι κρασί και τοπικά εδέσματα.

Μπροστά στη Χριστουγεννιάτικη Φάτνη αντάμωσε η χορευτική παράδοση ολόκληρης της Μακεδονίας και των αλησμόνητων πατρίδων μας, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, συγκινώντας τον κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και συμπαρασύροντάς τον στον χορευτικό ρυθμό.

Το Ποντιακό Χορευτικό Τμήμα της ΕΠΩΦ, χόρεψε με ζωντάνια και δύναμη, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη και εντυπωσιάζοντας άλλη μια φορά με την άψογη εμφάνισή του.

Το χορευτικό σύνολο απέσπασε δικαιολογημένα τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού και τα θερμά συγχαρητήρια αφού, παρά το τσουχτερό κρύο, με τον ενθουσιασμό και την πολυάριθμη παρουσία του, έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας στον απανταχού Ελληνισμό!

Οργανωτές και χορευτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά στο 12ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, στη Νέα Μεσήμβρια. Θα είμαστε όλοι εκεί!