Θεατρική ομάδα Ένωσης Ποντίων

Για τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παρθενική παράστασή μας με το έργο: «Το νερόν εσέβεν σ’ αυλάκ’» για την οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας έχουμε ήδη αναφερθεί. Η επιτυχία αυτή μας έδωσε φτερά να πετάξουμε σε άλλους δήμους και χωριά της Ελλάδος. Δώσαμε παραστάσεις στις Μουριές Κιλκίς, Τριανταφυλλιά Σερρών, Νέα Τραπεζούντα Κατερίνης, Μεσόβουνο Κοζάνης, Παναγία Σουμελά, Μεσιανό Γιαννιτσών, Σιταγρούς Δράμας, Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης, Αριδαία, Φράγμα Θέρμης. Οι παραστάσεις όλες είχαν μεγάλη επιτυχία. Βλέποντας λοιπόν πως η ομάδα μας είχε δυνατότητες αποφασίσαμε να ανεβάσουμε και δεύτερο έργο.

Δουλέψαμε με το έργο του Φίλωνα Κτενίδη «Ο τελευταίον ο χορόν» και δόθηκαν δύο παραστάσεις στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου. Δεχθήκαμε πολλά συγχαρητήρια από τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, τους υποψηφίους δημάρχους και απ’ όλους τους θεατές. Με το έργο αυτό ενεργοποιήσαμε μνήμες που πέρασαν με το ξεριζωμό, την μετεγκατάσταση και ρίζωμα στη νέα πατρίδα. Η θεατρική μας ομάδα έχει γίνει μια παρέα και αυτό το οφείλουμε στον σκηνοθέτη μας τον κ. Γιάννη Γεωργιάδη που εκτός από δάσκαλος έγινε και φίλος μας, διδάσκοντάς μας υποκριτική με τον καλύτερο τρόπο. 
Τη θεατρική μας ομάδα αποτελούν τα εξής μέλη: Κεβρεκίδης Αλέκος, Νεόφυτος Ιορδανίδης, Ορφανίδου Τασούλα, Ορμανίδου Ευδοξία, Τσιρκινίδης Νίκος, Συμεωνίδης Δαμιανός, Αναστασιάδης Σοφοκλής, Ιωαννίδης Σάββας, Παναγιωτίδης Σάκης, Μοσχοπούλου Θεοδώρα, Σαχινίδου Μαρία, Σταλίδης Ιωάννης, Τσακαλίδης Ηρακλής, Κεβρεκίδου Σοφία, και ο λυράρης Σπύρος Χαραβόπουλος.
Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλα τα παιδιά που αφιλοκερδώς πρόσφεραν τον ελεύθερο χρόνο τους για τη θεατρική ομάδα και όλους τους συντελεστές.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στη θεατρική ομάδα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 694652 & 6936632919.
Αξίζει επίσης να φιλοξενήσουμε στο τεύχος αυτό τις δηλώσεις δύο σπουδαίων θεατράνθρωπων για την ομάδα μας με αφορμή την παράστασή μας στη Κω.
 Λάζος Τερζάς: Έχω δει πολλούς συλλόγους ερασιτεχνικούς και μπορώ να πω πως η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων πλησιάζει τους επαγγελματίες. Συγχαρητήρια και πολλές επιτυχίες.
Νίκος Ξανθόπουλος: Συγχαρητήρια είναι το λιγότερο που μπορώ να πω γι’ αυτά τα παιδιά της θεατρικής ομάδας των Ποντίων του Ωραιοκάστρου.
Σάκης Παναγιωτίδης (υπεύθυνος θεάτρου, τηλ. 6936632919): Σαν υπεύθυνος της ομάδα θεάτρου, είμαι ευτυχής για την άριστη συνεργασία που είχαμε με τον σκηνοθέτη Γιάννη Γεωργιάδη ο οποίος έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε σε κάθε έργο και όλα τα παιδιά της ομάδας και τους ανθρώπους πίσω από τη σκηνή. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!